Odaberite jezik: Hrvatski English

Predavanje “Borba za život – kako se branimo od zaraznih bolesti”

Objavljeno: 7. Veljača 2018.

Ciklus kratkih besplatnih predavanja u organizaciji Sveučilišta u Rijeci, u suradnji Grada Rijeke i Grada Opatija, održat će se u sklopu projekta Sveučilišta za 3.dob.

Gostujuća predavačica programa je naša kolegica Doc. dr. sc.  Vanda Juranić Lisnić s temom “Borba za život – kako se branimo od zaraznih bolesti”. Predavanje će se održati na Filozofskom fakultetu (2. kat, prostorija 207) u petak 7. veljače u 17h.

Uvod u predavanje:

Iako toga niste svjesni, vaše je tijelo svake sekunde svakoga dana pod napadom. Napadaju nas oku nevidljivi neprijatelji: bakterije, virusi, gljivice, spore i sićušni paraziti. Jedino što stoji između tih sićušnih napasti i našeg zdravlja je imuni sustav. Na ovome predavanju naučit ćete koje su obrambene snage našeg organizma i kako nas brane od nevidljivih neprijatelja, koji su to tipovi neprijatelja i kakvu strategije koriste da bi nas zarazili. Zašto se ponekad razbolimo, a zašto smo na neke doživotno imuni.

O nama

Naša vizija Centra izvrsnosti kao znanstvenog programa usmjerena je na stvaranje novih kadrovskih i tehnoloških pretpostavki za daljnji uspješan razvoj virusne imunologije i vakcinologije u Hrvatskoj.

više

Znanstveni i savjetodavni odbor