Odaberite jezik: Hrvatski English

Clipboard02

Necijepljenje djece osudio i Centar izvrsnosti za virusnu imunologiju i cjepiva

Objavljeno: 2. Ožujak 2018.

Pad cijepljenosti kod djece ugrožava cijelu zajednicu a posebno skupinu populacije koja se ne može cijepiti iz različitih medicinskih razloga kao što su npr. imunodeficijenti u odraslih i djece, kaže prof. dr. Bojan Polić iz Centra izvrsnosti za virusnu imunologiju i cjepiva.

više

Predavanje “Borba za život – kako se branimo od zaraznih bolesti”

Objavljeno: 7. Veljača 2018.

Ciklus kratkih besplatnih predavanja u organizaciji Sveučilišta u Rijeci, u suradnji Grada Rijeke i Grada Opatija, održat će se u sklopu projekta Sveučilišta za 3.dob.

Gostujuća predavačica programa je naša kolegica Doc. dr. sc.  Vanda Juranić Lisnić s temom “Borba za život – kako se branimo od zaraznih bolesti”. Predavanje će se održati na Filozofskom fakultetu (2. kat, prostorija 207) u petak 7. veljače u 17h.

Uvod u predavanje:

Iako toga niste svjesni, vaše je tijelo svake sekunde svakoga dana pod napadom. Napadaju nas oku nevidljivi neprijatelji: bakterije, virusi, gljivice, spore i sićušni paraziti. Jedino što stoji između tih sićušnih napasti i našeg zdravlja je imuni sustav. Na ovome predavanju naučit ćete koje su obrambene snage našeg organizma i kako nas brane od nevidljivih neprijatelja, koji su to tipovi neprijatelja i kakvu strategije koriste da bi nas zarazili. Zašto se ponekad razbolimo, a zašto smo na neke doživotno imuni.

više

cijepljenje

Gostovanje članice Znanstvenog odbora Centra u emisiji “Otvoreno”

Objavljeno: 11. Siječanj 2018.

Prof. dr. Alemka Markotić gostovala je u HRT-ovoj emisiji „Otvoreno“ u raspravi o cijepljenju i povratku zaboravljenih bolesti.

više

Clipboard02

Predstavljanje projekta Centra izvrsnosti za virusnu imunologiju i cjepiva

Objavljeno: 18. Listopad 2017.

Sveučilišni centar za istraživanje i prijenos znanja u biotehnologiji Sveučilišta u Zagrebu predstavio je istraživački projekt Centra izvrsnosti za virusnu imunologiju i cjepiva.

više

EU

Odobren projekt u vrijednosti od 5 milijuna eura

Objavljeno: 29. Rujan 2017.

Centaru izvrsnosti za virusnu imunologiju i cjepiva odobren je projekt u vrijednosti od 37.716.072,15 HRK financiran u potpunosti iz javnih sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj.

više

CERTIFICATE

Nova nagrada članovima CerVirVaca

Objavljeno: 26. Kolovoz 2016.

Članica CerVirVaca osvojila nagradu za najbolji znanstveni poster na Sastanku mreže europskih referentnih regionalnih laboratorija za ospice i rubelu Svjetske zdravstvene organizacije.

više

Slide1

Znanstvenici CERVirVac-a izumili novi koncept elucije u imunoafinitetnoj kromatografiji

Objavljeno: 26. Kolovoz 2016.

Znanstvenici CERVirVac-a izumili novi koncept elucije u imunoafinitetnoj kromatografiji, koji otvara mogućnost upotrabe ove visoko-specifične tehnike u svrhu pročišćavanja i koncentriranja virusa u proizvodnji profilaktičkih i terapeutskih virusnih cjepiva.

 

više

ZCI-objava-logo

Priopćenje voditelja proglašenih Znanstvenih centara izvrsnosti (STEM područja)

Objavljeno: 7. Lipanj 2016.

Otvoreno pismo ministru znanosti, obrazovanja i sporta Predragu Šustaru: “Opstruiranjem financiranja iz EU fondova hrvatskih znanstvenih centara izvrsnosti ugrožava se 50 milijuna eura iz strukturnih fondova i radna mjesta za hrvatske znanstvenike – traži se hitna reakcija ministra Šustara!”

više

genomika

Članovi CerVirVac tima na okruglom stolu HAZU o Primjenjenoj genomici u Hrvatskoj

Objavljeno: 18. Svibanj 2016.

17. svibnja, u Zagrebu je održan simpozij i okrugli stol “Primijenjena genomika u Republici Hrvatskoj” u organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i članice CerVirVac-a prof.dr.sc. Alemke Markotić. Među govornicima je bio i prof. dr. Stipan Jonjić, voditelj CAPRI tima, a doc. dr. Vanda Juranić Lisnić iz CAPRI tima sudjelovala je u okruglom stolu. Više informacija dostupno je na: http://info.hazu.hr/

više

Jonjić-520x347

Prof.dr.sc. Stipan Jonjić postao član Europske mikrobiološke akademije

Objavljeno: 19. Travanj 2016.

Profesor Jonjić nedavno je posao član Europske mikrobiološke akademije (EAM).

više