Odaberite jezik: Hrvatski English

Opće informacije o Centru izvrsnosti za virusnu imunologiju i cjepiva

CoE - logo-smallNakon provedenog postupka vrednovanja na domaćoj i međunarodnoj razini, na sjednici Nacionalnog vijeća za znanost Republike Hrvatske održanoj 10. studenog 2014. godine u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, proglašen je Znanstveni centar izvrsnosti za virusnu imunologiju i cjepiva. Opširnije o viziji i misiji ovog Centra, rad kojeg koordinira prof. dr. sc. Stipan Jonjić, pročelnik Zavoda za histologiju i embriologiju i voditelj Centra za proteomiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, možete pročitati u rubrici Misija i vizija.

U aktivnosti Znanstvenog centra izvrsnosti za virusnu imunologiju i cjepiva uključene su međunarodno prepoznatljive i istaknute znanstveno-nastavne institucije iz Republike Hrvatske: Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Centar za istraživanje i prijenos znanja u biotehnologiji Sveučilišta u Zagrebu i Klinika za infektive bolesti “Dr. Fran Mihaljević”. Više o navedenim institucijama možete saznati u rubrici Institucije partneri ili na samim mrežnim stranicama navedenih institucija.

U rubrikama Znanstveni interes i Radni paketi pobliže su opisani glavni znanstveni ciljevi ovog Centra: istraživanje međuodnosa virusa i imunološkog sustava, kao i dizajniranje učinkovitih cjepiva i vektora za prevenciju i liječenje različitih zaraznih bolesti i tumora. Znanstvene aktivnosti Centra koordinira Znanstveni i savjetodavni odbor, a uloge i odgovornost svih sudionika u projektu, upravljačka struktura centra, način međusobnog komuniciranja, financijski menadžment kao i odnosi s javnošću definirani su Sporazumom o partnerstvu. Osnovne informacije o organizacijskom planu Centra nalaze se u rubrici Management i organizacija.